Ručak koji ćete stalno pripremati svojim ukućanima!

Umesto klasične musake od krompira i mesa, napravite ovaj čuveni grčki specijalitet od raznovrsnog povrća i sira.

Sastojci:

300 g plavog patlidžana

300 g tikvica

300 g paradjz pelata

350 g sira

3 jajeta

1 čaša pavlake

Ostalo:

1 kašičica soli

po želji suvih začina

Priprema:

Plavi patlidžan i tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove, posoliti i ostaviti sat vremena da malo otpuste tečnost. Vatrostalnu posudu podmazati, pa ređati prvo plavi patlidžan, preliti uljem, paradajz pelat, tikvice, pa prekriti usitnjenim sirom. Ponavljati dok se ne utroši sav materijal (azvršiti tikvicama) i malo zaliti uljem. Prekriti folijom i staviti u rernu da se peče na 170 stepeni C, otprilike pola sata. Pred kraj pečenja, skloniti foliju i preliti umućenim jajima i izdrobljenim preostalim sirom. Vratiti u rernu još malo da se zapeče.