Ručak koji ćete stalno pripremati svojim ukućanima!
Umesto klasične musake od krompira i mesa, napravite ovaj čuveni grčki specijalitet od raznovrsnog povrća i sira.
Sastojci:
300 g plavog patlidžana
300 g tikvica
300 g paradjz pelata
350 g sira
3 jajeta
1 čaša pavlake
Ostalo:
1 kašičica soli
po želji suvih začina
Priprema:
Plavi patlidžan i tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove, posoliti i ostaviti sat vremena da malo otpuste tečnost. Vatrostalnu posudu podmazati, pa ređati prvo plavi patlidžan, preliti uljem, paradajz pelat, tikvice, pa prekriti usitnjenim sirom. Ponavljati dok se ne utroši sav materijal (azvršiti tikvicama) i malo zaliti uljem. Prekriti folijom i staviti u rernu da se peče na 170 stepeni C, otprilike pola sata. Pred kraj pečenja, skloniti foliju i preliti umućenim jajima i izdrobljenim preostalim sirom. Vratiti u rernu još malo da se zapeče.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina