Burito je specijalitet koji potiče iz Meksika, gde se tradicionalno sprema sa mesom i crnim pasuljem. Međutim, sve je više recepata koji odstupaju od originalnog, pa sada postoje i razne vegetarijanske varijante burita, kao i ova, sa jajima i povrćem, koja je sjajna opcija za doručak.
Sastojci:
Dve tortilje
Dva jaja
Dve kašike kuvanog graška
Dve kašike kuvanog šećerca
Dva manja paradajza
Oko 120 grama svežeg seckanog spanaća
Kockica maslaca
So i biber po ukusu
Priprema:
Jaja posolite, pa umutite, a u međuvremenu rastopite maslac i dodajte ga u umućena jaja. U to dodajte grašak, kukuruz šećerac, paradajz iseckan na kockice i spanać. Sve dobro izmešajte, stavite soli i bibera po želji.
Tortilje kratko stavite na vatru – u tiganj sipajte par kapi ulja, zatim stavite tortilju, tek toliko da se zagreje.
Pripremljenu smesu sa jajima rasporedite na tortilje, urolajte i uživajte u zdravom i ukusnom doručku!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!