Burito sa jajima i povrćem – recept za idealan doručak

Iako se burito "po pravilu" sprema sa mesom, evo nešto laganije varijante za ukusan doručak!

Burito je specijalitet koji potiče iz Meksika, gde se tradicionalno sprema sa mesom i crnim pasuljem. Međutim, sve je više recepata koji odstupaju od originalnog, pa sada postoje i razne vegetarijanske varijante burita, kao i ova, sa jajima i povrćem, koja je sjajna opcija za doručak.

Sastojci:

Dve tortilje

Dva jaja

Dve kašike kuvanog graška

Dve kašike kuvanog šećerca

Dva manja paradajza

Oko 120 grama svežeg seckanog spanaća

Kockica maslaca

So i biber po ukusu

Priprema:

Jaja posolite, pa umutite, a u međuvremenu rastopite maslac i dodajte ga u umućena jaja. U to dodajte grašak, kukuruz šećerac, paradajz iseckan na kockice i spanać. Sve dobro izmešajte, stavite soli i bibera po želji.

Tortilje kratko stavite na vatru – u tiganj sipajte par kapi ulja, zatim stavite tortilju, tek toliko da se zagreje.

Pripremljenu smesu sa jajima rasporedite na tortilje, urolajte i uživajte u zdravom i ukusnom doručku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!