Jaja i povrće su idelna kombinacija za doruačk, a evo kako da ih spojite tako da dobijete veoma ukusan obrok!
Sastojci:
Šolja iseckanog kelja
Pola šolje čedar sira
¼ šolje iseckane crvene paprike
Dva struka praziluka
So i biber po ukusu
Šest jaja
Za preliv:
115 grama putera
Kašika limunovog soka
¼ kašičice mlevene paprike
Tri žumanca
Malo soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a kalupe za mafine podmažite.
U posudi pomešajte isečeni kelj, čedar, paprike i luk, posolite i pobiberite, pa sve dobro izmešajte. Ovu smesu rasporedite u kalup za mafine, blago pritiskajući da bude malo sabijenija. U svaku "korpicu" u kalupu razbijete po jedno jaje, malo posolite i pobiberite.
Pecite dok belanca ne budu gotova, a žumanca treba da ostanu i dalje malo tečna.
U međuvremenu, u tiganju istopite puter na tihoj vatri. U posudi pomešajte limunov sok, mlevenu papriku i žumanca, uz malo soli, umutite, pa u to dodajte rastopljeni puter i još malo umutite. Sos prelijte preko mafina, pecite još kratko – dovoljno je oko pet minuta, pa ih poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti