Rolat za sve one koji vole kremaste kolače - nema kore, već samo keks i bogat, kremasti fil!
Sastojci:
Dva pakovanja piškota
250 mililitara čokoladnog mleka
200 grama krem sira
50 grama šećera u prahu
200 mililitara slatke pavlake
100 grama mlevenog keksa
50 grama mlečne čokolade
Priprema:
Pripremite veliki komad aluminijumske folije.
Zagrejte 200 mililitara čokoladnog mleka, pa u njega umačite piškote i ređajte ih na foliju u dva reda, okrenute dužinom. Ukoliko vam ostane malo zagrejanog čokoladnog mleka, prelijte ga preko piškota.
U posudi umutite slatku pavlaku, pa u to dodajte krem sir, šećer u prahu, keks i izrendanu čokoladu, pa dodajte preostalih 50 mililitara mleka i sve umutite.
Ovaj fil premažite preko piškota, pa urolajte piškote, zajedno sa folijom preko. Stavite rolat na kratko u zamrzivač da se stegne, pa ga po želji dekorišite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!