Isprobajte recept kojim ćete obradovati ukućane!
Sastojci:
Pola šolje šećera
Šest jaja
Dve kašike maka
Kašičica ekstrakta vanile
Dve kašike redane limunove kore
Četiri kašike limunovog soka
Oko 100 grama brašna
1 ¼ kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
Dve šolje šećera u prahu
220 grama krem sira
60 grama putera
120 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.
Umutite pola šolje šećera sa žumancima dok ne dobijete gustu i svetlu smesu. U to dodajte mak, ekstrakt vanile, kašiku limunove kore i kašiku limunovog soka.
U odvojenoj posudi umutite belanca dok ne dobijete gustpu penu, pa jednu čevrtinu te smese dodajte u smesu sa žumancima. Zatim polako dodajte i ostatak umućenih belanaca, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Sve dobro izmešajte, pa smesu nalijte u pleh i pecite oko osam minuta.
Po pečenoj kori pospite tri kašike šećera u prahu, pa uklonite papir za pečenje. Urolajte koru, pa ostavite da se ohladi oko pola sata.
Umutite krem sir sa puterom, dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte šolju i po šećera u prahu, kašiku limunove kore i luminov sok, malo soli, i mutite oko dva minuta.
U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane penasta, pa je dodaje u smesu sa krem sirom.
Pažljivo odrolajte koru, odozgo nanesite fil sa krem sirom, pa ponovo urolajte. Ostavite rolat da se ohladi još sat-dva, pa odozgo pospite preostali šećer u prahu i po želji malo rendane limunove kore.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama