Ako "ne možete da živite" bez čokolade, ovaj recept će vas oduševiti.
Sastojci:
220 grama čokolade za kuvanje
450 mililitara slatke pavlake
Kašičica ekstrakta vanile
Četiri jajeta
200 grama šećera
Za preliv: 80 grama čokolade
Priprema:
U pleh za mafine koji vam staje u zamrzivač stavite papirne korpice. Na pari istopite čokoladu za kuvanje, pa je ostavite da se prohladi. Mikserom mutite slatku pavlaku u koju ste dodali ekstrakt vanile, dok ne dobijete čvrst sneg.
U drugoj činiji mikserom penasto umutite jaja, pa polako dodajte šećer, miksirajući sve vreme. Prespite u šerpu, i na tihoj vatri kuvajte pet, šest minuta mešajući sve vreme.
Zatim jaja dodajte u smesu čokolade i slatke pavlake, i promešajte da se dobro sjedini. Sipajte u kalupe, i kad se ohladi stavite u zamrzivač na tri, četiri sata.
Pre služenja, na pari otopite ostatak čokolade. Smrznuti krem izvadite iz korpica, prelijte otopljenom čokoladom i uživajte u ukusnom desertu.