Brzo, slatko pecivo čiji se miris širi kroz kuću... Ima li nešto lepše?
Ako volite slatke kiflice, isprobajte i naš recept sa domaćim testom, a za početnike predlažemo ove lake kiflice od lisnatog testa!
Sastojci:
Pakovanje lisnatog testa
Džem
Prah šećer
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Lisnato testo razvijte na debljinu od jednog centimetra, i oštrim nožem ga isecite na kvadrate veličine deset puta deset centimetara.
Kao što vidite na slici, možete odmah u sredinu kvadrata staviti dve kašike džema i saviti uglove ka sredini.
A možete i kvadrate preseći po dijagonali tako da dobijete trouglove, zatim na najširi deo stavite jednu kašiku džema i umotajte kroasane.
Poređajte ih na papir za pečenje u plehu, stavite u rernu, odmah smanjite temperaturu na 200 i pecite 15-20 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Pretučena Sloboda Mićalović: Poznata glumica se nalazi u Urgentnom centru