Brzo, slatko pecivo čiji se miris širi kroz kuću... Ima li nešto lepše?

Ako volite slatke kiflice, isprobajte i naš recept sa domaćim testom, a za početnike predlažemo ove lake kiflice od lisnatog testa!

Sastojci:

Pakovanje lisnatog testa

Džem

Prah šećer

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Lisnato testo razvijte na debljinu od jednog centimetra, i oštrim nožem ga isecite na kvadrate veličine deset puta deset centimetara.

Kao što vidite na slici, možete odmah u sredinu kvadrata staviti dve kašike džema i saviti uglove ka sredini.

A možete i kvadrate preseći po dijagonali tako da dobijete trouglove, zatim na najširi deo stavite jednu kašiku džema i umotajte kroasane.

Poređajte ih na papir za pečenje u plehu, stavite u rernu, odmah smanjite temperaturu na 200 i pecite 15-20 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.