Iskoristite sezonu jagoda i isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan kolač sa ovim divnim voćem.
Sastojci
*Sve merite istom šoljom
Dve i po šolje brašna
Šolja šećera
Kesica praška za pecivo
700 grama jagoda, opranih i isečenih na polovine ili četvrtine
Šoljica ulja
180 mililitara jogurta
Četiri jaja
Priprema:
Rernu uključite na 180 stepeni. Jaja penasto umutite mikserom ili žicom. U činiji pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo, a onda polako dodajte ulje, jogurt i umućena jaja, miksirajući na srednjoj brzini žicama za testo, dok ne dobijete ujednačenu smesu.
U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu za testo. Odozgo poređajte jagode, a možete malo i da ih "pogurate" da lepo utonu u testo.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok kolač ne porumeni, a čačkalica kojom ste "bocnuli" testo ne izađe suva.
Gotov kolač pospite šećerom u prahu i služite.