Dijatelna verzija popularne poslastice našeg detinjstva.
Sastojci:
1 čaša malomasnog mleka
1 kašičica suvog kvasca
1 šoljica integralnog brašna
1/2 kašičice narendane kore pomorandže
malo ekstrakta vanile
1 kašičica veštačkog zaslađivača u prahu
Priprema:
Mleko zagrejati da bude mlako, pa u njemu rastopiti kvasac. Ostaviti tako malo da odstoji. U većoj posudi pomešati brašno sa sitno narendanom korom pomorandže i veštačkim zaslađivačem u prahu. Dodati razmućeni kvasac u mleku i ekstrakt vanile i sve dobro umutiti, da se dobije ujednačena smesa. Pokriti posudu i ostaviti na sobnoj temperaturi da odstoji sat i po. Zagrejati presu za bakin kolač (galete) i peći. Servirati sa iseckanim voćem po izboru.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!