Dijatelna verzija popularne poslastice našeg detinjstva.
Sastojci:
1 čaša malomasnog mleka
1 kašičica suvog kvasca
1 šoljica integralnog brašna
1/2 kašičice narendane kore pomorandže
malo ekstrakta vanile
1 kašičica veštačkog zaslađivača u prahu
Priprema:
Mleko zagrejati da bude mlako, pa u njemu rastopiti kvasac. Ostaviti tako malo da odstoji. U većoj posudi pomešati brašno sa sitno narendanom korom pomorandže i veštačkim zaslađivačem u prahu. Dodati razmućeni kvasac u mleku i ekstrakt vanile i sve dobro umutiti, da se dobije ujednačena smesa. Pokriti posudu i ostaviti na sobnoj temperaturi da odstoji sat i po. Zagrejati presu za bakin kolač (galete) i peći. Servirati sa iseckanim voćem po izboru.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti