Minestrone supa sprema se veoma jednostavno, a toliko je ukusna da će vrlo brzo postati vaš omiljeni letnji obrok!
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Veća glavica crnog luka
So i biber po ukusu
Dva čena belog luka
Oko 200 grama paradajza
Četiri šolje supe od povrća (iz kocke)
Jedna manja tikvica
Jedna manja šargarepa
Pola šolje zamrznutog graška
Oko 30 grama rendanog parmezana
Šolja svežeg bosiljka
Krutoni, za služenje
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju srednje veličine, pa u njemu propržite crni luk, dodajući so biber. Dodajte beli luk i ostavite još oko minut na vatri. Zatim u to dodajte paradajz isečen na kockice i supu od povrća, pa ostavite da se krčka oko pet minuta.
Dodajte tikvicu takođe isečenu na kockice, i šargarepu, krčkajte još oko tri minuta. U supu dodajte i grašak, neka se krčka još oko tri minuta sve zajedno, pa odozgo pospite rendani parmezan i svež bosiljak.
Poslužite supu toplu, sa krutonima helba (opciono).
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!