Ako ste se uželeli aromatične, okrepljujuće riblje čorbe, a ne možete da odete na svoj omiljeni "kotlić", evo kako da napravite ovo jelo brzo i lako kod kuće!

Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Sastojci:

700 grama bele ribe
Crni luk
Tri čena belog luka
Crvena paprika
Konzerva paradajza pelata
Kocka supe od povrća
Decilitar belog vina
Sušeni origano
Sušena majčina dušica
Sveži peršun
So, biber
Maslinovo ulje

Priprema:

U većoj posudi zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno seckani crni i beli luk i propržite. Ubacite peršun i paradajz, i pustite da provri.

Dok sve to krčka, isecite ribu na manje komade i papriku na režnjeve, i rastvorite kocku u 700 mililitara vrele vode. Dodajte u posudu ribu, supu, vino i papriku, i pustite da se krčka na srednjoj vatri dok riba ne postane mekana i lako se razdvaja kada je bocnete viljuškom.

Pred sam kraj ubacite sušene začine, i po potrebi još soli i bibera. Servirajte toplo uz domaći hleb.