Ako volite razne obrok salate, poput popularne Cezar salate, i ova će vam se dopasti - veoma je ukusna i laka za pripremu!
Sastojci:
Oko pola kilograma pilećeg belog mesa
Kašičica mlevenog korijandera
Kašičica sušenog origana
Malo soli i bibera
Pet kašika maslinovog ulja
Četiri kašike vinskog sirćeta
Kašika seckanog peršuna
Nekoliko listova zelene salate
Tri krastavca
Šolja čeri paradajza
Dva avokada
Oko 115 grama feta sira
Pola šolje maslina
Priprema:
Pripremite roštilj, a piletinu pospite korijanderom, origanom, solju i biberom. Stavite je na roštilj na dvadesetak minuta, okrećući da se ispeče sa obe strane. Ostavite da se prohladi oko pet minuta, pa isecite na trake željene veličine.
Ukoliko nemate roštilj, piletinu možete da propržite.
Zatim, pripremite dresing za salatu. Pomešajte maslinovo ulje, sirće i peršun u manjoj posudi, pa dodajte so i biber.
Operite i isecite zelenu salatu, krastavac, čeri paradajz, avokado, fetu i masline, pa ih rasporedite u četiri manje posude. Odozgo stavite piletinu, pa prelijte dresingom.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!