Bez brašna!

Francuska pita sa piletinom i povrćem - BEZ GLUTENA!

Autor Maja Gašić

Ako ste alergični na gluten, ovaj recept ćete obožavati!

Mirisna, slasna pita od povrća i mesa, jelo koji će vaša porodica obožavati!

Priprema se bez brašna, tako da je pogodna za osobe koje su alergične na gluten.

Sastojci:

1 kesica palente

300 g blitve 

Možda će vas zanimati

200 g čeri paradajza

50 g gorgonzole 

100 g trapista 

1 dl pavlake za kuvanje 

100 g piletine 

1 jaje 

začini po želji

Priprema:

Skuvati palentu prema uputstvu sa kesice, pa smesom obložiti namašćen kalup za kiš. Staviti u rernu na 200 stepeni C da se malo zapeče (10-15 minuta). Fil: Malo prokuvati blitvu, ocediti je i iseckati. Piletinu sitno iseći, propržiti na tiganju, pa dodati blitvu, pavlaku, gorgonzolu, trapist i jaje. Dodati i začine po želji. Pola pripremljenog fila istresti na palentu, preko rasporediti na četvrtine isečen čeri paradajz, pa naneti ostatak fila. Peći u rerni još 15-ak minuta, da se fino zapeče.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi