Mirisna, slasna pita od povrća i mesa, jelo koji će vaša porodica obožavati!
Priprema se bez brašna, tako da je pogodna za osobe koje su alergične na gluten.
Sastojci:
1 kesica palente
300 g blitve
200 g čeri paradajza
50 g gorgonzole
100 g trapista
1 dl pavlake za kuvanje
100 g piletine
1 jaje
začini po želji
Priprema:
Skuvati palentu prema uputstvu sa kesice, pa smesom obložiti namašćen kalup za kiš. Staviti u rernu na 200 stepeni C da se malo zapeče (10-15 minuta). Fil: Malo prokuvati blitvu, ocediti je i iseckati. Piletinu sitno iseći, propržiti na tiganju, pa dodati blitvu, pavlaku, gorgonzolu, trapist i jaje. Dodati i začine po želji. Pola pripremljenog fila istresti na palentu, preko rasporediti na četvrtine isečen čeri paradajz, pa naneti ostatak fila. Peći u rerni još 15-ak minuta, da se fino zapeče.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.