Ako tražite brz recept za lagani ručak tokom toplih dana, predlažemo vam ovu salatu. Pripremićete je za manje od deset minuta, a oduševiće vas - ima malo sastojaka, ali predstavlja pravu eksploziju ukusa!

Ako ste se uželeli toplih jela, imamo još super recepata - evo kako se prave musaka od tikvica i zapečeni karfiol!

Sastojci:

Dva pileća filea

100 grama rukole

Jedan ananas

Maslinovo ulje

Dve kašike soja sosa

So, biber

Limun

Priprema:

Piletinu izlupajte, i dobro propržite sa obe strane po tri-četiri minuta na maslinovom ulju. Pred kraj prženja dodajte soja sos kako bi dobila lepu boju i aromu.

Ananas očistite i isecite na kocke. Ako želite toplu salatu, kockice propržite još minut-dva u tiganju u kojem ste pržili piletinu, tek da se malo ugreju i pokupe ukuse iz tiganja. Ako ćete salatu servirati hladnu, ne morate zagrevati ananas.

Rukolu pomešajte sa maslinovim uljem, limunom, solju i biberom, kao i kockicama ananasa. Na vrh stavite isečenu piletinu i poslužite odmah.

Budite bolje informisani od drugih,  PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.