Kao iz pekare!

Meke i mirisne! Najukusnije ZEMIČKE S PUTEROM koje ste probali

Autor Maja Gašić

Pecivo po francuskom receptu, topi se u ustima!

Sastojci:

2 kesice suvog kvasca 

1,5 dl tople vode 

1/3 čaše od 3 dl šećera 

Možda će vas zanimati

1/2 čaše od 3 dl omekšalog putera 

1,5 kašičica soli

2 velike kašike pahuljica za instant pire

3 dl vruće vode

4,5 čaše od 3 dl brašna

puter za premazivanje

Priprema:

Zemičke pripremiti veče pred odlazak na piknik. Pomešati kvasac sa kašikom šećera i mlakom vodom i ostaviti ga da nadođe 15-ak minuta. Puter umutiti mikserom sa ostatkom šećera. Dodati so, pahuljice za instant pire i u smesu sipati vruću vodu. Mutiti smesu oko 2 minuta. Dodati kvasac i 1 čašu brašna. Umutiti, pa postepeno dodavati ostatak brašna i umesiti glatko testo. Ostaviti ga na toplom oko sat i po. Nadošlo testo premesiti i ostaviti da odmori još 10-ak minuta. Podeliti ga na 24 dela, formirati loptice i poređati u pleh, obložen papirom za pečenje. Po sredini ih zaseći oštrim nožem i premazati otopljenim puterom. Ostaviti 1 h da odmore. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, 15-20 minuta. 

Tagovi