Kuhinja

Raskošna letnja poslastica: Čokoladni mus

Autor Maja Gašić

Za istinske ljubitelje čokolade!

Umesto sladoleda, napravite ova slatkiš, nećete se pokajati!

Ako vam se dopada iva desert, volećete i čizkejk s breskvama i domaći sladoled od dinje.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

200 g čokolade (od 70 % kakaoa)

5 jaja

150 g šećera

125 ml slatke pavlake

Priprema:

Kockice čokolade otopiti na pari. Belanca ulupati u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje 100 g šećera. Slatku pavlaku ulupati u šlag. Na pari umutiti žumanca, 2 kašike vruće vode i 50 g šećera, dok se ne dobije čvrsta smesa. Postepeno dodavati otopljenu čokoladu, a zatim šlag i, na kraju, belanca. Mus izručiti u posudice i držati 4-5 sati u frižideru. Dekorisati voćem i komadićima čokolade.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi