Ako "ne možete da živite" bez čokolade, ovaj recept će vas oduševiti.

Sastojci:

220 grama čokolade za kuvanje

450 mililitara slatke pavlake

Kašičica ekstrakta vanile

Četiri jajeta

200 grama šećera

Za preliv: 80 grama čokolade

Priprema:

U pleh za mafine koji vam staje u zamrzivač stavite papirne korpice. Na pari istopite čokoladu za kuvanje, pa je ostavite da se prohladi. Mikserom mutite slatku pavlaku u koju ste dodali ekstrakt vanile, dok ne dobijete čvrst sneg.

U drugoj činiji mikserom penasto umutite jaja, pa polako dodajte šećer, miksirajući sve vreme. Prespite u šerpu, i na tihoj vatri kuvajte pet, šest minuta mešajući sve vreme.

Zatim jaja dodajte u smesu čokolade i slatke pavlake, i promešajte da se dobro sjedini. Sipajte u kalupe, i kad se ohladi stavite u zamrzivač na tri, četiri sata.

Pre služenja, na pari otopite ostatak čokolade. Smrznuti krem izvadite iz korpica, prelijte otopljenom čokoladom i uživajte u ukusnom desertu.