Nosi naziv kao popularna salata - Kapreze, a ukus...
Pravi se vrlo lako, savršena poslastica za istinks "čokoljupce".
Sastojci:
5 jaja
200 g šećera
200 g putera
200 g tamne čokolade
250 g krupno mlevenih badema
1 vanilin šećer
malo soli
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca. Na pari rastopiti puter i čokoladu i pustiti da se ohlade, uz povremeno mešenje da se ne stvori korica. Penasto umešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati otopljeni puter i bademe, uz stalno mešanje. Dodati rastopljenu čokoladu. Penasto umutiti belanca uz prstohvat soli. Lagano pomešati te dve smese. Izliti u kalup za torte, prethodno premazam puterom. Peći oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni C. Ohlađenu tortu posuti šećerom u prahu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.