Neki ga zovu kalcona, drugi preklopljena pica... kako god da ga zovete, ukus je fantastičan, a evo šta vam je potrebno i kako se sprema.
Sastojci:
Za testo:
180 grama brašna
Pola kašičice soli
Kašičica suvog kvasca
Četiri kašike maslinovog ulja
Decilitar mlake vode
Za nadev:
Decilitar paradajz sosa
Kašika maslinovog ulja
Kašičica šećera
Prstohvat soli
Prstohvat origana
5-6 listova šunke
Dve kašike parmezana
Oko 50 grama kačkavalja
Priprema:
Zamesite testo i pokrijte, pa ostavite pet minuta da nadođe, a u međuvremenu, pripremite nadev.
Pomešajte paradajz sos sa uljem i origanom i ostavite da stoji u frižideru.
Testo premesite i razvucite na pobrašnjenoj površini, da bude debljine otprilike oko dva milimetra. Premažite pripremljeni paradajz sos po polovini testa, a odozgo poređajte šunku, pospite parmezan i stavite kačkavalj iseckan na kockice.
Preklopite testi prstima pritisnite ivice da se spoje, a zatim kalconu prebacite na papir za pečenje.
Rernu zagrejte na 230 stepeni, a za to vreme ostavite testo da stoji na sobnoj temperaturi.
Kalconu prebacite u rernu na papiru za pečenje, tako da rešetka bude što bliže grejačima. Pecite je desetak minuta ili dok testo ne dobije zlatnu boju, a po vađenju iz rerne je možete premazati sa malo maslinovog ulja.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.