- Testenina je sjajna i pokazaću vam sad nekoliko pravila. Sipajte vodu u veliku šerpu, dodaje ulje, malo soli, zatim sačekajte da voda proključa, a onda lagano ubacite testeninu u šerpu i polako mešajte. Ukoliko koristite špagete, prvo stavite jedan kraj da omekša, pre nego što ih lagano uvrnete i potopite skorz u vodu - objašnjava slavni kuvar.
Postavite tajmer, a nakon isteka vremena probajte jednu testeninu, kako biste utvrdili da li je gotova. Odnosno to možete osetiti i pod prstima, da li je lepo čvrsta tj. al dente. Zalogaj nije hrskav, već lep i tvrd. Pre nego što iscedite testeninu, još jednom dodajte malo soli, bibera i kašiku maslinovog ulja, kako biste sprečili lepljenje za šerpu.
Njegova metoda ipak se ne sviđa italijanima, koji ovaj način pripreme smatraju vređanjem testenina, jer se u ključalu vodu nikako ne dodaje ulje.
(Mondo.rs)