NAJPOZNATIJI KUVAR OTKRIO TAJNU KUVANJA SAVRŠENE PASTE! Italijani pobesneli, ovo je uvreda! (VIDEO)

Slavni kuvar Gordon Remzi, odlučio je da otkrije tajnu kuvanja savršene paste, a ako pratite ovih nekoliko jednostavnih koraka, uspeće vam svaki put!

Pritnscreen

- Testenina je sjajna i pokazaću vam sad nekoliko pravila. Sipajte vodu u veliku šerpu, dodaje ulje, malo soli, zatim sačekajte da voda proključa, a onda lagano ubacite testeninu u šerpu i polako mešajte. Ukoliko koristite špagete, prvo stavite jedan kraj da omekša, pre nego što ih lagano uvrnete i potopite skorz u vodu - objašnjava slavni kuvar.

Postavite tajmer, a nakon isteka vremena probajte jednu testeninu, kako biste utvrdili da li je gotova. Odnosno to možete osetiti i pod prstima, da li je lepo čvrsta tj. al dente. Zalogaj nije hrskav, već lep i tvrd. Pre nego što iscedite testeninu, još jednom dodajte malo soli, bibera i kašiku maslinovog ulja, kako biste sprečili lepljenje za šerpu.

Kuvanje paste  You Tube

Njegova metoda ipak se ne sviđa italijanima, koji ovaj način pripreme smatraju vređanjem testenina, jer se u ključalu vodu nikako ne dodaje ulje.

(Mondo.rs)