Ovaj kolač je vrlo jednostavan, ali i poseban – nazivaju ga magičnim jer se tokom pečenja smesa razvaja na tri ukusna sloja. Probajte i uverite se!
Sastojci:
Četiri jaja
150 grama šećera
Kašičica ekstrakta vanile
125 grama putera
115 grama brašna
Pola litra mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni i malo podmažite pleh.
Odvojite žumanca i belanca u dve različite posude.
U posudu sa žumancima dodajte šećer i mutite oko minut, zatim dodajte ekstrakt vanile i omekšali puter, pa opet umutite. Dodajte i brašno, kratko umutite, pa postepeno dodajte mleko, muteći između svakog dodavanja. Smesa će biti prilično retka kada dodate mleka.
U odvojenoj posudi umutite sneg od belanaca, a zatim ih prebacite u posudu sa žumancima i nežno promešajte – smesa treba da ostane vazdušasta, pa nemojte preterano da mešate.
Smesu sipajte u pripremljen pleh i stavite u rernu. Vreme pečenja zavisi od rerne do rerne, ali proverite kolač posle 40 minuta – blago protresite pleh, ako se kolač drma, vratite ga još u rernu i proveravajte svakih pet minuta.
Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne, prevrnite na poslužavnik i ostavite da se ohladi. Ne secite ga dok ne se potpuno ne ohladi jer rizikujete da se slojevi izmešaju.
Po želji odozgo pospite šećer u prahu i poslužite.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.