RECEPT

NAJBOLJI RECEPT ZA OSTATKE PRAZNIČNOG PEČENJA: Spremite ga ovako i biće ukusno još najmanje tri dana!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Pametno iskoristite ostatke pečenog mesa, ovo jelo može i da stoji u frižideru i biće ukusnije kad ga podgrejete!

Nakon prazničnog ručka, često se pitamo šta da radimo sa ostacima. Hladna jela kao što je  ruska salata, mogu da se jedu i narednih dana, ali pečeno meso će se možda osušiti.

Evo ideje šta da radite ako vam je ostao komad pečenog goveđeg ili telećeg mesa!

Sastojci:

400 grama pečene govedine ili teletine

200 grama šampinjona

Glavica luka

Litar goveđe supe od kocke

Dva čena belog luka

Dve kašike senfa

Jedna kašika koncentrata paradajza

Tri kisela krastavčića

Dve kašičice gustina

Kisela pavlaka

Kašika maslaca

Majčina dušica

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

U tiganju propržite pečurke isečene na režnjeve, izvadite ih i propržite seckani crni i beli luk, majčinu dušicu i koncentrat paradajza. Od supe odvojite jedan decilitar i u činijici ga pomešajte sa gustinom. U sos umešajte senf, a zatim dodajte ostatak goveđe supe i pustite da proključa.

Dodajte pečeno meso iseckano na komadiće, krastavčiće isečene na kolutiće, pečurke i gustin u tiganj sa sosom, i dinstajte još 10-12 minuta. Krčkanje će rehidrirati meso i omekšati mu mišićna vlakna, čak i ako je bilo tvrdo nakon pečenja. Ugasite ringlu, umešajte kiselu pavlaku, i servirajte toplo uz obareni pirinač ili testeninu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi