ŠTA URADITI SA OSTACIMA PEČENJA OD NOVE GODINE: Napravite ovo ukusno jelo, cela porodica će uživati u njemu!

Ukusno jelo i sutradan, ako pametno iskoristite ostatke pečenog mesa!

Bogata praznična trpeza najčešće podrazumeva više hrane nego što ukućani mogu da pojedu tokom jednog dana. Sigurno će vam ostati barem ruska salata, ali nju možete držati u frižideru, a ukoliko vam je ostao komad pečenog svinjskog ili prasećeg mesa, napravite ovo jelo!

Sastojci:

400 grama prasećeg pečenja isečenog na komade

Dva decilitra roštiljskog sosa (pogledajte recept za domaći roštilj sos)

Dve kašike jabukovog sirćeta

So, biber

Dve kašike ulja

Voda

Zemičke, senf, kečap, kiseli krastavci

Priprema:

U dubljoj posudi sa debelim dnom, propržite pečenje da bi se zagrejalo. Dodajte sirće, ono će pomoći da meso još omekša, nalijte vodom da ogrezne, i dinstajte oko pet minuta. Potom sipajte roštiljski sos, poklopite i krčkajte na srednjoj vatri najmanje 45 minuta. Po potrebi, dolijte još vode jer meso mora da upije što više tečnosti. Znaćete da je gotovo kada se lako "raspadne" pod viljuškom. Skinite s vatre, dvema viljuškama usitnite meso, i servirajte u zemičkama uz senf, kečap i kisele krastavčiće.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.