Kuhinja

IDEALNA POSLASTICA ZA BADNJI DAN: Posni kolač, preukusan i spreman očas posla!

Autor Nataša Petrović

Pripremite ga i bićete očarani ukusom!

Ukusan je jednako, ako ne i više nego mrsni kolači, a evo kako se sprema.

Sastojci:

Dve šolje brašna

100 grama šećera

Tri kašike kakaaa

Pola šolje mlevenih oraha

Kesica praška za pecivo

Šolja i po mineralne vode

300 grama meda

Glazura:

Dve kašike kakaa

Tri kašike šećera

Kašika ulja

Tri kašike vode

Nekoliko kapi ekstrakta vanile

Priprema:

U posudi pomešajte suve sastojke – brašno, šećer, kakao, orahe, prašak za pecivo. Promašajte, u to dodajte vodu, pa opet izmešajte da se sastojci sjedine. Nakon toga, u smesu dodajte med i još jednom dobro izmešajte, pa nalijte smesu u pripremljen pleh.

Pecite ga u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, a u međuvremenu pripremite glazuru.

Kakao, šećer, ulje i vodu stavite u manju šerpu i kuvajte ih na tihoj vatri dok se ne sjedine.

Ispečen kolač prelijte kakao glazurom i ostavite da se ohladi.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.