Kuhinja

MIRIŠE NA CIMET, KAFU I ČOKOLADU I NESTAJE ZA TILI ČAS: Svi će vam tražiti recept za ovaj kolač!

Autor Nataša Petrović

Sprema se lako i brzo, a ukus je fantastičan!

Evo šta vam je potrebno da pripremite ovaj kolač, za koji se ne zna da li je ukusniji ili mirisniji!

Sastojci:

Šolja i po belog brašna

Dve kašičice mlevenog cimeta

Kašičica praška za pecivo

Kašičica kafe

Pola kašičice sode bikarbone

Pola kašičice soli

Dva jaja

Kašičica ekstrakta vanile

150 grama putera

¾ šolje belog šećera

¾ šolje smeđeg šećera

220 grama mlečen čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni.

U posudi pomešajte brašno, cimet, prašak za pecivo, kafu, sodu bikarbonu i so.

U drugoj, manjoj posudi, umutite jaja i ekstrakt vanile.

Umutite puter, dodajte beli i smeđi šećer, pa mutite dok smesa ne postane glatka, oko tri-četiri minuta. Dodajte u to umućena jaja, pa mutite još tri-četiri minuta. Smanjite brzinu miskera, pa u smesu postepeno dodajte suve sastojke, muteći da se sve sjedini. Čokoladu iseckajte, pa dodajte u smesu i promešajte.

Pripremljenu smesu nalijte u pleh i pecite oko 20-25 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatno-braon boje. Ostavite da se prohladi i poslužite.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi