Kuhinja

NE TREBAJU VAM NI MIKSER NI RERNA: Najmekaniji čokoladni kolač koji ćete probati, tajna je u načinu pripreme!

Autor Nataša Petrović

Tražiće se parče više!

Izvor: Youtube/Screenshot/Delmira Cooking

Zbog načina na koji se priprema - ne peče se, već se kuva na pari, ovaj kolač je neviđeno mekan, a dodatni ukus daje mu i čokoladni preliv!

Sastojci:

120 grama belog brašna

25 grama kakaa u prahu

Pola kašičice praška za pecivo

¼ kašičice sode bikarbone

Pola kašičice ekstrakta vanile

125 grama šećera

220 mililitara mleka

50 mililitara ulja

Pola kašičice limunovog soka

Za preliv:

150 grama tamne čokolade

60 mililitara mleka

Pola kašičice putera

Priprema: 

U posudu srednje veličine stavite brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i eksrakt vanile. U to dodajte šećer, pa sve izmešajte. Dodajte mleko, ulje, limunov sok, dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine, a zatim ovu smesu sipajte u kalup koji ćete prekriti aluminijumskom folijom i kolač skuvajte na pari. Kuvajte oko sat vremena na vatri srednje jačine.

Ostavite kolač da se ohladi, a u međuvremenu napravite preliv.

U manju posudu stavite čokoladu i mleko, pa stavite da se otopi na pari, a pred sam kraj kuvanja dodajte puter i ostavite još kratko na vatri, da se sve sjedini.

Gotov kolač izvadite iz kalupa, nalijte preliv i ostavite u frižideru oko dva sata da se stegne, pa uživajte u ovoj ukusnoj poslastici.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.