Ljubičasti kolačići biće zvezda svakog okupljanja, deca će ih obožavati, a to je i super načina da mališane koji ne vole borovnice navedete da ih ipak pojedu.
Sastojci:
135 grama brašna
Pola kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli 75 grama putera
90 grama šećera
80 grama smrznutih borovnica
70 grama bele čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
Za pravljenje ovih kolačića najbolje je da koristite smrznute borovnice, i to tako što ćete ih staviti ili u rernu ili na ringu na kratko da omekšaju, pa da se prohlade.
U međuvremenu, umutite maslac i šećer da dobijete kremastu smesu, pa u to dodajte borovnice i nastavite da mutite dok se sve ne sjedini – trebalo bi da dobijete kremastu smesu ljubičaste boje.
Zatim postepeno dodajte suve sastojke i mešanjem oblikujte testo. Na kraju dodajte iseckanu čokoladu, pa smesu ostavite u frižider na pola sata.
Kašikom za sladoled ili običnom kašikom vadite kugle i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pecite 10-12 minuta ili dok blago ne porumene na ivicama.
Ostavite da se prohlade, pa poslužite.
(MONDO)