Banana hleb je poslednjih godina veoma popularan kolač, ali je i sjajan način da potrošite prezrele banane. Dodajte mu orahe i čokoladu i buće duplo bolji!

Sastojci:

Dve šolje belog brašna

Pola šolje belog šećera

¼ šolje smeđeg šećera

Kašičica sode bikarbone

Pola kašičice soli

Tri dobro zrele banane

¼ šolje grčkog jogurta

Dva jaja

¼ šolje ulja

Dve i po kašičice ekstrakta vanile

Pola šolje seckanih oraha

Pola šolje seckane čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite kalup za pečenje – obložite ga papirom za pečenje, a zatim na papir nanesite nekoliko kapi ulja.

U većoj posudi pomešajte brašno, beli i smeđi šećer, sodu bikarbonu i so.

U odvojenoj posudi srednje veličine pomešajte banane koje ćete izdrobiti viljuškom, zatim jaja, grčki jogurt, ulje i ekstrakt vanile. Izmešajte sastojke i spojite ih sa suvim sastojcima, pa opet izmešajte da se sve sjedini.

U smesu dodajte seckane orahe i čokoladu, pa nalijte u kalup i pecite 50 do 60 minuta.

Kada izvadite kolač iz rerne ostavite da se potpuno ohladi, pa ga tek onda izvadite iz kalupa i secite.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.