NAJBOLJA TORTA SE NE PEČE U RERNI, JEFTINA JE I SAVRŠENO KREMASTOG UKUSA: Poslastica koja je oduševila 8 miliona ljudi

Ako imate 2 jajeta, napravite ovaj slatkiš - nećete zažaliti!

YouTube/Screenshot/The Perfect Home

Čak i manje vešte kuvarice briljiraće sa ovim receptom. Torta koja je oduševila osam miliona ljudi na Internetu priprema se lako, i što je najvažnije - ne peče se.

Sastojci su jeftini, a većinu već imate u svom domu, a ukus je nezaboravno kremast...

Sastojci:

250 g brašna

150 g putera

80 g šećera

Fil:

500 ml tečne pavlake

2 jajeta

150 g šećera

2 kašike brašna

vanilin šećer

Priprema:

Podloga: Pomešati šećer i brašno i u to narendati puter. Rukama umesiti da se dobije mrvičasta smesa. U zagrejanom tiganju, bez dodatka ulja, 10 minuta pržiti ovu smesu da dobije finu tamnozlatnu boju.

Fil: U činiji razbiti dva jajeta, dodati šećer, pa ručno mutiti da se rastopi. Dodati brašno, tečnu pavlaku i vanilin šećer i umutiti. Kuvati na srednjoj vatri oko 2 minuta. Mikserom umutiti puter, po potrebi dodati malo fila da se lakše rastopi, pa sjediniti sa ostatkom fila.

Kalup sa pokretnim stranicama obložiti prozirnom folijom (samo stranice). Na dno rasporediti četvrtinu podloge, staviti trećinu fila, pa nastaviti sa ređanjem - na vrhu treba da bude podloga. Staviti u frižider na 7-8 sati, da se ohladi i dobro stegne. Skinuti stranice kalupa i ukloniti foliju, a tortu po želji posuti kokosovim brašnom.