Sutraje Veliki petak, dan kada svi pravoslavci poste, na trpezama širom srpskih domaćinstava naći će se prebranac i različite vrste riba, a mi vam predlažemo savršeno jednostavan i ukusan recept za skušu!
Lako i brzo se priprema, a ukus je zaista božanstven!
Sastojci:
- 4 skuše
- beli luk
- so
- biljni začin
- biber
- peršun
- 1 dl belog vina
- 1 dl vode
- maslinovo ulje
- limun
Priprema:
Skuše dobro očistiti i oprati. Staviti u dublji pleh, začiniti i spolja i iznutra, preliti maslinovim uljem, pa preko poređati nekoliko kriški limuna, naseckan beli luk i psuti posipati peršunom. Posle 20-ak minuta kad malo odstoje, sipati vodu i vino, prekriti aluminijumskom folijom i peći 40 minuta. Nakon toga skinuti foliju i peći još 10-ak minuta dok ne ispari tečnost.