Samo jedna stvar je bitna

GENIJALAN TRIK KOJI KORISTE KUVARI ZA BRZU PRIPREMU JELA: Nije do profi šporeta, uz prostu caku hrana je gotova za čas

Autor Maja Gašić

Mala promena a ogromna razlika.

Izvor: YouTube/Screenshot/Pro Home Cooks

Znate kako u restoranu kada naručite jelo, a za koje vam je potrebno minimum 45 minuta da spremite, konobari vam ga isporuče za 10-15 minuta?

Postoji fora koju koriste vrsni kuvari, a koja ubrzava pripremu jela. Trik koji malo koja domaćica zna odnosi se na vreme dodavanja začina.

Većina kuvarica voli da što pre posoli i pobiberi jelo kako bi sastojci dobro upili začine i hrana bila ukusnija.

Međutim, to je velika greška. Upravo zato se hrana mnogo duže sprema.

"Kada pripremate čorbe i variva, povrće solite i dodajete mu začine na samom kraju kuvanja. To je zato što so čini da povrće ’oteža’ što produžava vreme kuvanja jelu", kaže šef poznatog restorana "Goodman".