Možda se to tako ne čini, ali dobro ispeći jaja je majstorija u malom. Test koji svaki vrhunski šef mora da položi jeste upravo priprema ove namirnice.
A jedan od najukusnijih recepata za jaja ikada i dalje ubira fanove na Internetu. Reč je o specijalitu čija priprema traje vrlo kratko, ali ćete ukus pamtiti decenijama...
Sastojci:
4 jajeta
1 paradajz
1 paprika
so
biber
mlevena crvena paprika
3 kašike ulja
1 kašika putera
5-6 grančica peršuna
20 grama narendanog čedar sira
Priprema:
Jaja staviti da se bare. U međuvremenu iseckati paradajz na kolutove, a papriku na kockice. U tiganju zagrejati ulje i puter, pa dodati paprike. Pržiti dok ne omekšaju. Preko rasporediti kolutove paradajza. Barena jaja očistiti, pa iseći na pola. Polovine rasporediti po tiganju, preko paradajza, sečenom stranom nadole. Preko začiniti solju, biberom i mlevenom paprikom. Dodati iseckan peršun i ostaviti da se još prži. Posuti narendanim sirom i poklopiti. Ostaviti da se prži još kratko, koliko da se sir istopi.