Spremanje kajgane se čini kao najlakši posao na svetu, ali ako pitate profesionalce - reći će vam da svi prave nekoliko grešaka zbog kojih ovo jelo nije savršeno.
Svi jaja pripremaju u tiganju, na ulju ili bez (ako koriste teflonski tiganj), ali prva greška koju prave jeste da previsoka temperatura. Ako ste previše zagrejali tioganj, jaj će se previše brzo prepeći i "dehidrirati", da pako neće imati onu penastu strukturu.
Da biste to izbegli pomoći će vam jedna namirnica - mleko. Ukoliko u umućena jaja dodate malo mleka vrlo malo ćete im promeniti ukus, praktično ga razblažiti, a struktura će biti daleko kremastija. Na dva jajeta dvoljno je dodati jednu kašiku mleka.
A da bi bila penasta i vazdušasta pribegnite triku koji mnogi koriste u pripremi palačinaka - dodajte malo gazirane vode. Kuvari se kunu u ovaj trik, jer mehurići u mineralnoj vodi čine smesu rastresitijom i daju joj na volumenu.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!