Spremanje kajgane se čini kao najlakši posao na svetu, ali ako pitate profesionalce - reći će vam da svi prave nekoliko grešaka zbog kojih ovo jelo nije savršeno.

Svi jaja pripremaju u tiganju, na ulju ili bez (ako koriste teflonski tiganj), ali prva greška koju prave jeste da previsoka temperatura. Ako ste previše zagrejali tioganj, jaj će se previše brzo prepeći i "dehidrirati", da pako neće imati onu penastu strukturu.

Da biste to izbegli pomoći će vam jedna namirnica - mleko. Ukoliko u umućena jaja dodate malo mleka vrlo malo ćete im promeniti ukus, praktično ga razblažiti, a struktura će biti daleko kremastija. Na dva jajeta dvoljno je dodati jednu kašiku mleka.

A da bi bila penasta i vazdušasta pribegnite triku koji mnogi koriste u pripremi palačinaka - dodajte malo gazirane vode. Kuvari se kunu u ovaj trik, jer mehurići u mineralnoj vodi čine smesu rastresitijom i daju joj na volumenu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.