Kuhinja

SPOLJA KRCKAVA ČOKOLADA, UNUTRA KREMASTI FIL: Neodoljiva poslastica spremna očas posla!

Autor Nataša Petrović

Jednostavno se sprema i idealna je za svaku priliku!

Izvor: Youtube/Screenshot/Schnelle Rezepte

Idealan desert za sve one koji vole čokoladno-kremaste ukuse - a ko ne voli?!

Sastojci:

160 grama mlečne čokolade

30 mililitara ulja

400 grama krem sira

40 grama putera (sobne temperature)

50 grama šećera u prahu

Kesica vanilin šećera

Priprema:

Čokoladu istopite, a zatim pripremite silikonski kalup za mafine. Četkicu umačite u čokoladu i njome premažite svaku korpicu u kalupu, kako biste napravili dno i ivice od čokolade. Stavite kalup u zamrzivač da se čokolada stegne.

U međuvremenu napravite fil, tako što ćete u posudi srednje veličine umutiti krem sir sa puterom, šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Kada smesa postane potpuno glatka i sastojci se sjedine, kašikom je sipajte u korpice kalupa, poravnjajte kašikom odozgo, a zatim preko nalijte čokoladu.

Ostavite u frižideru sat-dva da se gornji sloj čokolade stegne, a zatim pažljivo izvadite iz kalupa i uživajte u slatkim zalogajima.

(MONDO)

Tagovi