Idealan desert za sve one koji vole čokoladno-kremaste ukuse - a ko ne voli?!
Sastojci:
160 grama mlečne čokolade
30 mililitara ulja
400 grama krem sira
40 grama putera (sobne temperature)
50 grama šećera u prahu
Kesica vanilin šećera
Priprema:
Čokoladu istopite, a zatim pripremite silikonski kalup za mafine. Četkicu umačite u čokoladu i njome premažite svaku korpicu u kalupu, kako biste napravili dno i ivice od čokolade. Stavite kalup u zamrzivač da se čokolada stegne.
U međuvremenu napravite fil, tako što ćete u posudi srednje veličine umutiti krem sir sa puterom, šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Kada smesa postane potpuno glatka i sastojci se sjedine, kašikom je sipajte u korpice kalupa, poravnjajte kašikom odozgo, a zatim preko nalijte čokoladu.
Ostavite u frižideru sat-dva da se gornji sloj čokolade stegne, a zatim pažljivo izvadite iz kalupa i uživajte u slatkim zalogajima.
(MONDO)