Ne sadrži belo brašno, ali ukusom može da parira i mnogo skupljim i bogatijim desertima!
Sastojci:
Dve šolje mleka
Pola šolje šećera u prahu
¼ šolje kakaa
¼ šolje kukuruznog brašna
50 grama tamne čokolade
Kakao za posipanje
Priprema:
Sve sastojke osim čokolade sipajte u posudu srednje veličine i dobro izmešajte ili umutite. Smesu zatim procedite kroz cediljku, pa stavie da se kuva na vatri srednje jačine. Povremeno mešajte, a kada smesa počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i nastavite da mešate.
Kuvajte smesu uz mešanje sve dok ne postane gušća, poput pudinga. Zatim sklonite sa vatre i smesu nalijte u pripremljen kalup obložen papirom za pečenje. Ostavite da se ohladi četiri do pet sati u frižideru, zatim okrenite kalup i izvadite kolač, pa polako skinite papir sa njega.
Odozgo pospite malo kakaa, a zatim isecite, tako što ćete pre svakog sečenja nož pokvasiti vrelom vodom – tako će se kolač manje lepiti za nož.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Predrag Mijatović podigao ton: Kakve veze ima Vučić s krizom u Partizanu?!
Brutalna poruka za Nikolu Mirotića sa tribina: Grobari ga vređali, a onda je video transparent! (Video)
Uvrede i zvižduci za Nikolu Mirotića u "Areni": Grme navijači Partizana, nisu mu oprostili! (video)