Kako stižu topliji dani, tako bismo svi radije poslastice koje ne zahtevaju preterano "petljanje" po kuhinji, a po mogućstvu ni uključivanje rerne. Ovaj desert je upravo takav – ne peče se, sprema se lako i brzo i veoma je jeftin!
Sastojci:
12 keksića pravougaonog oblika
700 mililitara mleka
70 grama kukuruznog skroba
150 grama šećera
Kesica vanilin šećera
Tri jaja
150 grama krem sira
Priprema:
U posudu sipajte mleko, kukuruzni skrob, šećer, vanilin šećer i jaja, pa mutilicom umutite da se sastojci sjedine. Stavite na vatru srednje jačine i kuvajte dok se krem ne stegne – otprilike do gustine pudinga.
Skuvani fil prebacite u posudu, prekrijte je streč folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi, kako bi se prohladio. U ohlađen fil dodajte krem sir i umutite da se sjedini.
Pripremite manji pleh koji ćete obložiti streč folijom, zatim na dno rasporedite šest keksića, odozgo nanesite fil, pa po vrhu poređajte preostali keks.
Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi u frižider dva-tri sata, a zatim poslužite. Po želji odozgo možete da pospete šećer u prahu.
(MONDO)