Krompir je jedna od namirnica koja se u Srbiji najčešće jede, a pripremamo ga zaista na različite načine. Kada vam zatreba ideja za ručak ili večeru, koja se pritom i brzo sprema, pripremite ga na ovaj način.
Sastojci:
Tri krompira
Tri jaja
100 mililitara ulja
100 mililitara mleka
100 grama brašna
Kesica praška za pecivo
Prstohvat soli
Prstohvat bibera
Priprema:
U posudu srednje veličine razbijte jaja, dodajte so i biber, pa umutite. Zatim dodajte brašno, dobro izmešajte, sipajte prašak za pecivo i mleko, pa ponovo izmešajte. Dodajte 50 mililitara ulja i još jednom promešajte da se sve sjedini.
U međuvremenu, krompir iseckajte na kockice, preostalo ulje zagrejte u tiganju, pa propržite. Posolite i pobiberite, povremeno promešajte da ne zagori.
U krompir dodajte smesu sa jajima koju ste prethodno pripremili, poklopite i ostavite na vatri srednje jačine nekoliko minuta, dok površina ne postane čvršća, poput palačinke. Zatim okrenite na drugu stranu, poklopite i još malo pržite, da dobije zlatnu boju.
Izvadite krompir palačinku iz tiganja, isecite i uživajte u ukusnom obroku.
(MONDO)