Da se ovakve priče ne dešavaju samo u filmovima, dokazuje Jaja Kampen koja je imala grozno iskustvo. Minhauzenov sindrom se definiše kao ozbiljan mentalni poremećaj karakterističan po tome što se osoba pretvara da je bolesna i namerno izaziva simptome bolesti ili se samopovređuje kako bi na sebe skrenula pažnju okoline.

U nameri da naglase svoje simptome i da njihova obmana bude uverljivija, mogu da prepravljaju rezultate analiza i ispitivanja, uz spremnost da se podvrgnu i rizičnim operativnim zahvatima. Čini se da upravo od ovog poremećaja pati bivša supruga Jaje Kampen koja je mesecima bila sigurna da njena partnerka umire od raka kostiju.

Tek nakon venčanja, koje je obavljeno na brzinu, Jaja je shvatila da se udala za prevarantkinju. U to vreme nije bila upućena u najprodavaniji roman iz 2012. godine pod nazivom "Krive su zvezde" koji prati dvoje tinejdžera. Oboje se bore sa rakom i vremenom se zaljubljuju jedno u drugo. Jaja ističe da joj je ova knjiga promenila život 2014. godine kada je odgledala film. Primetila je da život njene žene ima identičnu priču kao jedan od likova.

"U to vreme sam bila udata za nekoga ko je navodno umirao od terminalnog raka kostiju. Ostalo joj je još samo nekoliko meseci života", otkrila je Kampen na TikTok-u u videu koji je prikupio više od dva miliona pregleda. "Ali dok sam gledala film, shvatila sam da je život moje žene skoro identičan zapletu priče. Ženu nisam poznavala dugo pre nego što smo se venčale. Uradile smo to na brzinu jer je, navodno, umirala od raka", ispričala je Kampen i dodala:

"Dakle, knjiga ju je inspirisala da lažira terminalni rak kostiju, ali mi je film po toj priči dao prvi znak za uzbunu da me je lagala. Ne brinite, ona je i danas živa i zdrava", završila je video, dok mnogobrojni tiktokeri nisu krili zapanjujuće reakcije zbog ove priče. Pogledajte kako Kampen govori o tome:

Jaja Kampen Tiktok/yayakampen

(MONDO)