Neki kažu da se suprotnosti privlače - jedan partner je tih i povučen, a drugi vrlo komunikativan i društven. Da li je u pitanju samo mit i šta kažu istraživanja?

Nije nepoznato da i među poznatim ličnostima možemo da vidimo neke od takvih "suprotnih" parova. Jedan od primera su pevačica Keti Peri (38) i glumac Orlando Blum (46) koji su u braku od 2019. godine. I dok je Orlando okrenut zdravijem načinu života, kako je Keti Peri jednom izjavila, ona je potpuno suprotna od njega.

"Mislim da je potreban balans. Kada te neko privuče, privuku vas i suprotnosti", rekla je ona.
Takođe, glumica Mila Kunis (39) i glumac Ešton Kučer (45) su potpune suprotnosti kako tvrde. Dok je on veoma optimističan, Mila gaji pesimizam.

Jedna studija sa Univerziteta u Mičigenu otkrila je da se ljubavni parovi sa različitim karakterom ne razlikuju ništa više od onih "sličnih". Istraživači su pitali 1.294 para o osobinama ličnosti i njihovom zadovoljstvu životom i ljubavlju.

Zaljubljeni su imali između 19 i 89 godina i bili su u stabilnim vezama, a zajedno su proveli u proseku 30 godina. Određene karakteristike, poput prijatnosti, otvorenosti i raspoloženja, bile su povezane sa većim prisustvom sreće. Psiholog dr Rebeka Vajdman rekla je da efekti ličnosti svakog partnera više su povezani sa zadovoljstvom u vezi nego koliko su dva partnera slični po karakteru.

(MONDO)