Ako je suditi po pitanjima koja su se najviše guglala tokom prethodne godine, čini se da je intimni odnos tema za koju će mnogi imati nedoumice. Gugl je sastavio spisak najčešće pretrage, a neka pitanja mogu da vas iznenade. Evo o kojima je reč:

Kako se razmnožavaju ribe?

Iznenađujuće, ali ovo neobično pitanje privuklo je pažnju miliona korisnika interneta. Ribe se razmnožavaju tako što ženka ispušta jaje iz tela, dok mužjak oslobađa žele koji sadrži spermu, a oplodnja se odvija u vodi.

Zašto žene gube želju za intimnim odnosom?

Postoji mnogo razloga zbog kojih žene mogu da izgube želju, uključujući probleme u vezi, stres, anksioznost, depresiju, se**ualne probleme, trudnoću, lekove, hormonsku kontracepciju i još mnogo toga.

Šta je analni se**?

Mnogi već znaju šta je analni odnos, ali ovo pitanje je pokazalo da ima i onih koji imaju nedoumicu. Ukratko, analni odnos uključuje penetraciju u anus, a ne u va*inu.

Koliko dugo nakon pobačaja mogu da imam odnos?

Preporuka je da se pričeka barem dva nedelje kako bi se osigurao zdrav intimni odnos. Ipak, ovo pitanje uvek postavite svom lekaru.

Koliko kalorija se sagoreva tokom se**a?

Istraživanja pokazuju da intimni odnos može da se uporedi sa laganim vežbanjem. Primera radi, muškarci su prosečno sagoreli 101 kaloriju u 24 minute, dok su žene sagorele 69 kalorija.

Koliko sastanaka je potrebno pre intimnog odnosa?

Ne postoji savršen broj sastanaka pre intimnog odnosa. Svaka osoba ima svoj tempo i treba pratiti sopstvene osećaje.

Zašto krvarim nakon odnosa?

Razlozi krvarenja nakon intimnog odnosa mogu da uključuju infekciju, suvoću ženskog polnog organa ili oštećenje. Ako postoji zabrinutost, važno je obratiti se lekaru.

Šta znači se**ualna pozitivnost?

Se**ualna pozitivnost obuhvata otvorenost i poštovanje prema intimnom odnosu, uključujući se**ualnu orijentaciju, interese, identitete i izražavanje.

Da li je odnos dopušten tokom trudnoće?

Ako doktor nije izričito savetovao suprotno, intimni odnos tokom trudnoće je siguran, jer muški polni organ ne prodire dalje od va*ine.

Šta znači "speed bump" položaj?

Ovo pitanje je najviše pretraživano u 2023. godini. "Speed bump" položaj, koji je popularizovala zvezda "Love Island-a" Tom Kler, podrazumeva postavljanje jastuka ispod bokova dok je osoba okrenuta prema dole, čime se navodno omogućuje dugotrajnije uživanje u intimnom odnosu.

BONUS VIDEO:

Saveti intimni odnosi Instagram/nicole_thesexprofessor

(MONDO/T.V.)