Šta bi moglo da vas ubedi da umesto vruće gibanice i sarme, konzumirate salate i to ne samo na jedan dan, već za ceo život?
Sjajan ten, vitak struk i uzbudljiviji seksualni život su samo neki od razloga, tvrdi Suzan Rejnolds.
Ova devojka već sedam godina nije jela ništa kuvano, a ljudi je redovno hvale da izgleda deset godina mlađe.
"Nije stvar samo u izgledu. Izabrala sam da se hranim ovako zato što ovaj režim ishrane čini da se osećam fenomenalno. Kada jedete samo tešku hranu, meso i mesne prerađevine, prženo i pečeno, zapadate u ono što ja zovem 'food coma'. Ako jedete pire, osećate se kao izgnječeni krompir", ističe Suzan koja ima 29 godina ali joj svi, kako kaže, daju mnogo manje.
Suzan tvrdi da se zbog veganske ishrane oseća mnogo energičnije, a da se to najbolje primećuje u intimnoj sferi njenog života.
"Umesto da se sručimo na kauč nakon večere koja se teško vari, moj partner i ja smo veoma raspoloženi za akciju!", hvali se Suzan.
Iako je njena ishrana veoma stroga – sme da jede samo sirovo voće i povrće, dakle bez termičke obrade, kao i koštunjavo voće poput badema, lešnika i oraha.
"Nije stvar u tome da sebi nešto zabranjujete. I dalje možete jesti kolače i čokolade, ali napravljene od sirovih sastojaka", objašnjava Suzan.
Pitate se kako se pravi veganska čokolada? Lako - od kakaa čija zrna nisu pečena i kokosovog mleka umesto kravljeg.
Naročito je zanimljiva veganska "topla čokolada". Pored kakaa, sadrži i malo ljute papričice i superhranu poznatu pod nazivom maka, za koju mnogi kažu da je afrodizijak.
Taj napitak, prema rečima Suzan Rejnolds, čini da poželite da ustanete i radite nešto... pretpostavljate šta.
Dok zagovornici ovog načina ishrane ističu njegove dobre strane, pojedini stručnjaci se protive jer smatraju da ljudi dovode svoje zdravlje u pitanje izbacujući određene namirnice iz upotrebe.