Ljubav

TAJNA ŽENSKOG ORGAZMA: Čak 95 odsto anketiranih žena je reklo da masturbira baš ovako!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Doba dana je ključno, evo i zbog čega!

Masturbacija je način da uživamo, opustimo se i bolje upoznamo svoje telo i ono što mu pričinjava zadovoljstvo!

Masturbacija pred spavanje jedna je od drevnih metoda koje su razni narodi koristili kada su imali probleme sa spavanjem. Tokom vekova, ništa se nije promenilo!

Kompanija koja proizvodi igračke "za odrasle" sprovela je istraživanje koje je utvrdilo da 95 odsto žena masturbira pred spavanje, kako bi utonule u što bolji san.

Čak 95 odsto ispitanih žena reklo je da najbolje spava ako masturbira pred odlazak u krevet. Masturbacija ima umirujuć efekat, čini da zaboravimo na brige i opustimo se, samim time i lakše zaspimo.

"Orgazam oslobađa gomilu 'srećnih' hemikalija, zbog kojih se osećamo opušteno, rasterećeno i srećno. Umanjuje nivo stresa i dovodi do čvrstog sna. Iste supstance, među kojima je i prolaktin, oslobađaju se i nakon seksa, zbog čega žene često žele da utonu u san, iako se to inače 'pripisuje' samo muškarcima," navode eksperti koji stoje iza igračaka "za odrasle" Femme Fun.

Osećaj sreće i zadovoljstva dalje može dovesti do umanjenja osećaja bola, navode oni, zbog čega savetuju ženama koje imaju bolne menstruacije da se "poigraju" pred spavanje.

Dali su i tri saveta za što bolju masturbaciju.

Birajte mesto - verovatno će to biti krevet, ali možda imate drugi omiljeni kutak kod kuće.

Napravite atmosferu - otklonite iz prostorije bilo kakve predmete koji bi mogli da vam skreću pažnju. Mobilni telefon sa uključenim notifikacijama udaljite od sebe!

Upustite se u fantaziju - bilo da ćete gledati "film za odrasle" ili jednostavno maštati o nekome koga poznajete ili ne poznajete, fantazija će vam pomoći da brže doživite orgazam.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

 Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.