seksi saveti

PSIHOLOG OBJAŠNJAVA: Gde Srbi greše u seksu i kako da kažete šta zaista želite u krevetu, a onda to i dobijete!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Psiholog Leo Ivanišević otkrio gde nastaje problem!

Sigurno ste do sada bezbroj puta čuli ili pročitali savete za vođenje ljubavi, intenzivan orgazam ili isprobavanje novih poza? Sve je to lepo, ali da li umemo da prenesemo partneru "naučeno"?

Psiholog Leo Ivanišević objašnjava da je seks i dalje tabu tema u Srbiji, čak i u intimi spavaće sobe.

"Podaci govore da u Srbiji razgovor o seksu u 21. veku i dalje jeste tabu tema. Mnogi muškarci i žene kod nas su još u detinjstvu naučeni da je sramota razgovarati o 'onim' stvarima. Partneri na taj način otkrivaju i najintimniji i najosetljiviji deo sebe, a mnogi se plaše da će ako izgovore svoje želje, uplašiti ili povrediti partnera", rekao je on.

Muškarci i žene su različiti, imaju različite potrebe, ali kada su zajedno trebalo bi da razgovaraju o tome šta žele. Niko ne čita misli, i očekivati da će partner sam shvatiti šta želite je velika greška.

"Mnoge žene se ljute na partnera, a nisu probale da izgovore svoje potrebe. Moguće je da muškarac ni ne ume da nasluti šta bi ona volela, zbog toga, ne bi trebalo pribegavati pasivnoj agresiji ili durenju, na taj način problem ostaje, a partneri su i dalje nezadovoljni", rekao je on.

Većina muškaraca zaista želi da usreći partnerku, i važno im je da ona bude zadovoljna i zadovoljena.

"Razgovor je važan i zato što ne svaljuje 'problem' na jednog partnera. Svi smo najprivlačniji kada smo samostalni, zadovoljni i u svom elementu, razgovorom šaljete poruku da umete da brinete o sebi i svom seksualnom životu", rekao je on.

Kako započeti razgovor o seksu?

Razgovarajte onda kada ste oboje opušteni, pravi trenutak može da bude i posle vođenja ljubavi. Lakše je razgolititi se psihički kada ste već "golišavi".

"Započnite razgovor 'ti' rečenicom. Recimo, ti si stvarno dobar ljubavnik, i ja uživam dok vodimo ljubav, volela bih da razgovaramo o tome. Probajte pitanja, jesi li za, hoćeš li? Pa onda pređite na 'ja' govor. Ja bih želela da... Slobodno recite šta vas uzbuđuje i šta vam prija, a na kraju proverite i šta on o tome misli, pitajte ga kako se njemu to čini," savetovao je Ivanišević.

Pogledajte i koje erogene zone su "neistražene" a donose ogroman užitak!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Blic žena)

Tagovi