Ljubav

GINEKOLOG UŽIVO OBJASNIO LJUBAVNE PROBLEME SRBA: Žene jesu nezadovoljne, ali krivi su muškarci, uopšte se nisu pokazali!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Dr Vanja Milošević o razvodima, "ćutanju" o seksualnom životu i drugim zanimljivim temama u Jutarnjem programu!

Izvor: Prva

Ginekolog dr Vanja Milošević gostovao je u Jutarnjem programu Prve televizije, i za veliki broj razvoda, ali i prekida trudnoće u Srbiji, okrivio muškarce koji se "nisu pokazali" tokom pandemije.

Žene su često na meti kritika, bilo da su u pitanju odluke vezane za njihovo telo ili želja da okončaju vezu, a dr Milošević je rekao da žene nisu nezadovoljne same po sebi, već su nezadovoljne muškarcima.

Koji je razlog za sve veći broj razvoda u Srbiji tokom pandemije, koje uglavnom zahtevaju žene?

"Pretpostavljam da su nezadovoljne muškarcima, meni se više sviđa mogućnost da smo dobili bebi bum zbog korone, to mi je mnogo draža konstatacija", rekao je dr Milošević.

Oko 20 odsto supružnika nije imalo seks već godinu dana, pokazalo je jedno istraživanje, a dr Milošević kaže da je situacija sa koronom uticala na sve, ne samo na ljubavni život.

"Prisutni su strah i neizvesnost, siguran sam da su oni u osnovi ove situacije. I za nas lekare je ova situacija neizvesna, a zamislite kako inače ljudi reaguju? Sve ovo utiče na zdravlje, mi sagledavamo fizički i medicinski aspekt, a mislim da će u narednom periodu biti veoma bitno sagledati psihološki aspekt koji je uticao na promenu modela ponašanja, pa i na veći broj razvoda. U kriznim situacijama se ili pukne, ili se bolje i lepše veže", rekao je on.

On je govorio i o čestim prekidima trudnoće, i takođe podvukao odgovornost muškaraca.

"Svaka žena koja ima oslonac pored sebe, neće to uraditi. Nažalost, mislim da je problem u muškarcima, koji se u celoj ovoj situaciji nisu pokazali kao saputnici i oslonci svojim partnerkama. Prekid trudnoće je najčešći oblik kontracepcije, naročito kod mladih žena, što je velika šteta", rekao je on.

Dan orgazma je 22. decembra, da li je on i dalje tabu tema?

"Uopšte priča o seksualnosti je najintrigantniji deo našeg ponašanja. Informacije ne tražimo tamo gde bi trebalo, kod stručnjaka jer to nije samo medicinsko, već i etičko, moralno pitanje, moj savet je mladim ljudima da se obavezno konsultuju sa stručnjacima a ne 'dr Google' da im kaže šta da rade. Organizam je jedinstven i postoje pravi i adekvatni odgovori na njihova pitanja", zaključio je dr Milošević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.