Ljubav

ŽENE NESVESNO UBIJAJU MUŠKOST PARTNERA: Psiholog objašnjava kako i šta da uradite da bi se osećao kao pravo muško

Autor Nataša Petrović

Nesvesnim ponašanjem žene često ubijaju muškost partnera, ali psiholog objašnjava da postoji rešenje za to.

I muškarci i žene poseduju energiju oba pola. Od okolnosti zavisi koja će se ispoljiti, ali činjenice govore da 80 odsto muškaraca češće koristi svoju muževnu stranu i isto toliko žena svoju ženstvenost. Međutim, psiholog Ljiljana Jagodić kaže da svakodnevno baš zbog svoje ženstvenosti radimo stvari kojima sputavamo njihovu muškost.

Kritika

Jedan od razloga zbog kojih dolazi do nesuglasica između muškaraca i žene jeste različto gledanje na problem. Kad je muškarac u problemu, njegov cilj je da ga odmah reši. Žena voli da se raspravlja i razmišlja o mnogim aspektima problema. Ona se oseća frustriranom jer je on ne razume. A on je frustriran jer oseća da joj nije potreban da bi rešila problem. Kad je žena frustrirana, pribegava kritici, a to je ono što njega plaši i izaziva mu otpor. Tada se povlači i pre neće ništa preduzeti nego što će rizikovati da u namerama ne uspe.

Kontrola

Ako želite da kontrolišete svog muškarca, on će se pobuniti. Provodiće više vremena na poslu, s prijateljima, gledajući sport... Pod vašim pritiskom, zbog mira u kući i dece, možda će se povinovati vašim pravilima, ali će se emocionalno udaljiti i smanjiće komunikaciju. Njegov glavni cilj je sloboda, da živi bez ograničenja i kontrole. Potpuno suprotno od naše ženske želje da se sa nekim stopimo i činimo jedinstvenu celinu.

Odbijanje pomoći

Intimnost raste kada postoji polaritet između njegove muževnosti i vaše ženstvenosti. Muškarac je najsrećniji na svetu kada može da pomogne ženi, da je usreći. Mi to često zaboravimo, pa mu ne pridajemo značaj. Izmore nas naše druge, svakodnevne životne brige i dileme. Naša razigranost, zavodljivost i ženstvena energija kod njega uvek budi snagu, predanost i strastvenost. Koliko ste puta u životu jednim iskrenim osmehom rešili neprijatnu situaciju? Naš osmeh je najmoćnije oružje koje imamo. MI smo te koje ga svojom ženstvenošću činimo muškarcem. Pustite ih nek se osećaju jakim i sposobnim, poručuje psiholog.

(MONDO/Blic žena)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.