Ljubav

SRBI UZALUD GUTAJU LEKOVE ZA POTENCIJU! Urolog objasnio koji muškarci ne smeju da ih piju, neće ni DELOVATI a opasni su!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Urolog prof. dr Aleksandar Milošević objasnio ko ne sme da uzima lekove za potenciju kao što su "vijagra", "cijalis"...

Izvor: K1 printscreen

Urolog prof. dr Aleksandar Milošević pričao je u Jutarnjem programu o lekovima za potenciju, problemima sa srcem ili šećerom, kao i opasnim zabludama da ovakvu "ispomoć" u krevetu može da koristi bilo ko.

Urolog, koji je ranije izjavio da sve mlađi muškarci uzimaju vijagru, rekao je da najčešći problemi, povišen šećer i visok pritisak, bitno utiču na uspeh u spavaćoj sobi. Ako želimo da ga podignemo na viši nivo, prvo se, dakle, lečimo od bolesti koje su glavni protivnici seksualnosti, a tek onda rešavamo problem vezan za seks.

"Lekovi za pritisak obaraju i 'ponos', vrlo su opasni, mora lekar onda da vam odabere lek koji ne obara erekciju. Regulacija šećera u krvi je druga stvar, pravi stručnjak mora da vam da dobar savet", rekao je on.

Urolog koji je ranije dao savete za dobar seks objasnio je kako uzimanje "vijagre" utiče na zdravlje, srce i ostatak organizma.

"Kod nas kao i za sve drugo, problem je kontrola. Mi kažemo sve pacijentu, a onda se tržište ne kontroliše. Kad sam išao u Nemačku hteo sam aspirin da kupim, ma bez recepta nije htela apotekarka ni da čuje. A kod nas su svuda i 'vijagra', i 'cijalis', to nisu lekovi za baš sve muškarce. To je možda u startu dobra stvar, ali neki muškarci stvarno ne bi trebalo da ih koriste, oni stvaraju i psihološki problem", rekao je prof. dr Milošević.

"Koriste ih i muškarci od 20 godina, da ne bi omanuli i kiksnuli pred devojkom. Šta će ti momci za 20 godina? Vreme će pokazati dugoročne efekte. Prerano korišćenje pornografije, tableta, nekontrolisani seks pod dejstvom lekova, naravno da utiče negativno. Naravno da će imati problem, ako uopšte dožive te godine jer ti lekovi nisu naivni. Lek utiče na sve krvne sudove, ne samo na one u penisu, može da izazove i srčane probleme", rekao je on.

Vijagru i slične lekove ne bi smeli nikako da koriste muškarci koji boluju od dijabetesa, kao ni oni koji piju lekove za srce.

"Kod njih svakako neće mnogo ni delovati, oni dobijaju injekcije kao terapiju, a ne tablete", rekao je on.

(MONDO)

Tagovi