Nakon 10 godina braka

UŠAO SAM NA NJEN FEJSBUK PROFIL I OTVORIO VRATA PAKLA: Svet mi se srušio u sekundi – ko je ta žena i koliko ih je bilo?

Autor Maja Gašić

Ovaj muškarac je otkrio preko Fejsbuka da ga žena vara. Ali to nije sve...

Izvor: facebook/Crissy Megow/screenshot

Koliko se samo brakova i veza urušilo zbog društvenih mreža, svakodnevno saznajemo na istim. Prevareni i oni koji su bili akteri preljube redovno objavljuju svoja iskustva, opisuju očaj, kajanje, bes pa i načine na koje su se osvetili partnerima zbog izdaje upravo na ovim platformama...

O tome kako je nakon 10 godina okončao brak zbog Fejsbuka ispričao je Set Mekgouv (33) iz Valdoste u SAD-u. Kako je otkrio, "svet mu se srušio u trenu", shvatio je da je njegova idilična porodica zapravo obična laž. Kako se ispostavilo, žena sa kojom je delio predivne trenutke i četvoro dece uopšte nije bila ono za šta se izdavala.

Svoje iskustvo opisao je na blogu "Love What Matters", a ispovest je počeo je pričom o tome kako je jedne večeri ugledao upaljen kompjuter sa otvorenim Fejsbuk profilom svoje supruge Krisi. Iako to nikada ranije nije radio, nije mu padalo na pamet da je špijunira, ovog puta nešto mu nije dalo mira i "zavirio" je u njene poruke. Ono što je tamo pronašao nije očekivao ni u najcrnjem scenariju – ne samo da je saznao da ga supruga vara, već i da to radi sa nekoliko muškaraca.

Trenutak spoznaje

Pred očima mu je proleteo njihov desetogodišnji brak, rođenje četvoro dece… Po njegovim rečima, osam godina su vodili idiličan život, bili su srećni, Makar je on tako mislio. Međutim, poslednje dve godine Krisi se promenila, prestala je komunikacija među njima, a ona je sve duže ostajala "na poslu", dešavalo se da po celu noć se ne vrati kući. Prebirajući po porukama otkrio je da Kris već godina dana ima aferu sa jedni muškarcem. Bio je slomljen.

"Ja sam samo dečko koji je bio oženjen najboljom prijateljicom deset godina i koji je otkrio da ga ona vara sa više muškaraca. To je dovelo do kraja našeg braka. Imamo osam predivnih godina iza sebe i dve koje su bile kao iz pakla", napisao je.

Dalje navodi da je pokušavao da nađe opravdanje za "preljubnicu", da otkrije šta joj je toliko smetalo da je utehu potražila u zagrljajima drugih muškaraca. Razloge čak pronalazio u tome što je patila od postporođajne depresije i jer je počela s nekim lakšim zavisnostima, nije spomenuo je li se radilo o alkoholu ili lakšim drogama. Prisetio se kako su se upoznali.

"Imali smo spokojan odnos ispunjen radošću i poverenjem. Zaljubili smo se i venčali kada samo imali 19 godina. Zajedno smo prošli kroz fakultet, krenuli u avanture, volontirali zajedno… Dobili smo četvoro divne dece, kupili smo kuću, imali smo izuzetno zdravu fizičku intimnost. Podržavali smo jedno drugo u snovima", ispričao je.

Prvi znaci

"Nakon osam godina i četvoro dece - Stevi, Nele, Titusa i Olive, počeo sam da osećam da nešto nije u redu. U početku sam verovao da je to zbog stresa na poslu, puno dece i nove kuće. Pokušao sam s njom da sedem i razgovaram, ali to je bilo izuzetno teško. Zanimalo me je kuda odlazi noću, ali ona je izbegavala da odgovori", nastavio je.

Počela je "sumnjivo" da se ponaša, da prvo ostaje sve duže napolju, a ponekad se uopšte nije vraćala do jutra. Ali to nije sve. Promenila je lozinke na društvenim mrežama, a svoje odsustvo je objašnjavala time da je "zaglavila s prijateljima".

"Pokušavala je da prikrije tragove. Kod kuće je zaključavala telefon, plaćala je stvari gotovinom kako ne bih ušao u trag preljube na osnovu izveštaja iz banke. Priznajem, razum mi je govorio da nešto nije kako treba, ali tada sam još imao poverenja u nju. Srce mi je nekako govorilo da me ona ne bi prevarila i da paničim bez veze. Ali, nije bilo tako", rekao je.

Kaže da ga je najviše zabolelo kada je shvatio da se zaljubila u muškarca sa kojim je već godinu dana imala aferu. Dakle, nije se radilo samo o seksu i to ga je slomilo.

"Dala mu je svoje srce, to me najviše zabolelo. Kad se samo setim koliko sam joj verovao i trudio se da joj olakšam život. Dizao sam se u po noći i nosio naše bebe na grudima, potom ih držao da podrignu i stavljao ih nazad na spavanje. Pazio sam da se ona odmara. Ja sam bio onaj koji je rintao u skladištu, utovarivao sam kamione da bih prehranio porodicu dok je ona završavala studije. Osećam se izdano i slomljeno", nastavlja dalje svoju ispovest Set.

Iako je priželjkivao da će se preljubnica slomiti kada je suoči sa dokazima, to se nije dogodilo. Rekla je da sada mora tako da živi.

"Rekla mi je da sam ja dobar čovek ali da je ona ta koja se promenila. Rekla mi je da je pustim da nastavi sa svojim životom, kao i da to isto savetuje i meni. Sada su mi deca prioritet u životu", Kaže Set.

Naravno, razveli su se ali Kris nije prestala sa "avanturama". Kako je momak otkrio, njegova bivša je na Fejsbuku promenila status i navela da je sada u vezi sa ženom.

MONDO