Korisni saveti

NISU DOVOLJNI SAMO STRAST I ZAVODLJIV VEŠ: Uz ovih par trikova ćete u krevetu raspametiti partnera - U SOBI JE TAJNA!

Autor Teodora Boškovski

Stručnjaci za ljubavne odnose otkrili su male tajne velikih majstora. Evo kakve spavaće sobe su najbolje za intimne odnose.

Izvor: Lucky Business/Shutterstock.com

Da li ste znali da dizajn sobe u kojoj spavate utiče na intimni odnos? Stručnjaci trvde da sve stvari koje posedujete u sobi, način na koje su raspoređene, kao i boje, mogu značajno da deluju na ljubavni život.

Džes Vajld, stručnjak za intimne odnose kaže kako nameštaj u sobi i boje zidova igraju važnu ulogu u odnosu sa partnerom.

''Postoje posebne boje koje utiču na razigranost u krevetu, ali isto tako određene nijanse mogu i da je pokvare'', objasnila je ona.

Izaberite adekvatne boje

Opšte je poznato da crvenu i ružičastu svi povezuju sa strašću, međutim ukoliko ne volite ove boje, odlična zamena za njih je tamnoljubičasta ili crna. Iako su tamne, ako se dobro kombinuju sa ostalim predmetima mogu da izgledaju fensi i otmeno.

''Boje koje treba da izbegavate jesu siva i zelena jer utiču negativno na ljubavne odnose. Zelena je za opuštanje i može brzo da vas uspava'', savetovala je Vajld.

Nemojte da budete neuredni

Posle krečenja zidova, još jedna stvar je veoma važna, a to je urednost u sobi. Obratite pažnju na nered i nikako nemojte da ostavljate prljav veš po podu. Složićete se da neuredna spavaća soba može negativno da utiče na raspoloženje partnera i odnos sa njim. Studije su pokazale da žene koje ne vode računa o higijeni u prostoriji u kojoj spavaju, imaju povećan nivo kortizola koji podstiče da se osećaju anksiozno i pod stresom.

Televizor u sobi? Da ili ne?

Što se tiče neodumice da li je dobro da imate televizor u sobi ili ipak ne, stručnjaci kažu da parovi često vole da gledaju programe, emisije i ljubavne filmove koji im podižu raspoloženje i razbuktavaju strasti.

Dodatna oprema je poželjna

Kada je u pitanju dodatna oprema u sobi, poput igračaka koje se koriste u krevetu, to je svakako preporučljivo. Na taj način se kod partnera budi mašta.

Dobar raspored i neprevaziđeni trik

Raspored nameštaja takođe ima uticaja. Primera radi, ako je krevet na pravom mestu i udaljen od ostalog nameštaja, mnogo više ćete želeti da ekperimentišete u krevetu. Još jedan od odličnih trikova jeste ogledalo.

''Neki parovi u naletu strasti vole da vide kako svoj, tako i partnerov odraz u ogledalu i to ih dodatno uzbuđuje'', obasnila je ova stručnjakinja.

Na kraju, obavezno zaključavajte vrata, jer tada niko ne može da vas iznenadi, a ujedno bićete opušteniji.

(MONDO)