Ljubav

OVO SVI TREBA DA PITAJU PARTNERA PRE ODNOSA! NAĐA SAVETUJE: Samo tako ćete da doživite VRHUNAC - nemojte da se stidite

Autor Teodora Boškovski

Stručnjakinja za intimne odnose, Nađa Bokodi skrenula je pažnju na to koliko je i ženski orgazam važan!

Izvor: Instagram/Screenshot/nadiabokody

Iako gledajući televiziju i čitajući vesti vidimo da su teme o se*sulnom životu i zdravlju u poslednje vreme često prisutne, ipak one duboko unutar društva i dalje izazivaju stigmu i predstavljaju tabu.

Upravo je o tome govorila poznata stručnjakinja za se*sualne odnose, Nađa Bokodi koja se drži stava da se*s žene treba da dožive i osete, a ne samo da ga obavljaju. Kako je i sama Nađa rekla, bez obzira da li imate vezu za jednu noć ili ste se tek upoznali sa partnerom i otpočeli romansu, o se*su treba da se govori i otvoreno pita sve što vas zanima kod suprotne strane.

"Šta te tera da dođeš meni?", sasvim je normalno pitanje koje žena može da postavi muškarcu pred sam se*sualni čin objasnila je Nađa. Otvoreno pričanje o se*su može kod nekih ljudi da izazove anksioznost, a Nađa tome pripisuje i pogled na intiman čin i mnoge tabue koji su i dan-danas prisutni u društvu.

"U srži ovoga je strah od se*sa, kao i pogrešna ideja da će otvoreni razogovor o tome da promoviše promiskuitet među mladima", objasnila je ona i dodala da se žensko zadovoljstvo često stavlja u zadnji plan, dok je ejakulacija kdo muškaraca postala prioritet.

"Ne samo zato što je se*sualno negativna kultura stigmatizovala ovakve diskusije, već zato što mnoge žene nikada nisu imale istinski recipročan seks, pa tako ili istinski ne znaju, ili osećaju krivicu zbog toga što dozvoljavaju partneru da se fokusira na svoje zadovoljstvo", nastavila je Nađa kako bi podsetila da je i ženski orgazam takođe bitan, kao i ejakulacija kod muškaraca.

(MONDO)