ANKETA

ŠTA ZNAČI AKO ZAMIŠLJATE DRUGU OSOBU TOKOM INTIMNOG ODNOSA: Stručnjaci otkrili da li je to NORMALNO - iznenadićete se!

Autor Tamara Veličković

Da li vam se ikada dogodilo da tokom intimnog odnosa zamišljate neku drugu osobu umesto svog partnera?

Izvor: Shutterstock/G-Stock Studio

Kažu da je za vreme intimnog odnosa nemoguće kontrolisati sopstvene misli. Ipak, mnogi kada shvate da zamišljaju drugu osobu umesto svog partnera, osećaju krivicu i pitaju se zašto se to dešava. Tada nastupi razmišljanje da li ovo treba saopštiti partneru, razgovarati sa nekim i postoji li još neko kome se isto dogodilo ili kome se dešava uzastopno.

Misli da je ovo emocionalna prevara mogu da se otklone. Istraživanje britanske kompanije za proizvodnju igračaka za odrasle kaže da je razmišljanje o drugoj osobi tokom odnosa sasvim normalno. Na 1.300 testiranih ljudi, pokazalo se da 46 odsto žena i 42 odsto muškaraca mašta o nekom drugom u intimnom trenutku.

Klinički seksolog iz Kalifornije, Daun Majkl, otkrila je da se ovo čak preporučuje mnogim parovima. "Pogotovo muškarcima ako imaju problema sa održavanjem erekcije ili ako žena ima problema sa doživljavanjem vrhunca. Sasvim je u redu misliti na nešto drugo što vas pali", rekla je. Ovo se takođe preporučuje ako parovi žele da povrate strast u svom odnosu.

"Kada smo s nekim neko vreme, može da postane dosadno ili neko može čak da ima neku vrstu se*sualne anksioznosti. Mogućnost uključiti se u erotsku fantaziju ili razmišljati o nekom drugom što ih uzbuđuje, može da pomogne u osećanju zadovoljstva i uzbuđenja", rekla je. Ipak, ukoliko gotovo svaki put tokom intimnog odnosa zamišljate nekog drugog, to može da bude znak dubljeg problema. Stručnjaci kažu da je jedno kada se povremeno mašta o strancima, a sasvim drugo konstantno ponavljanje iste fantazije.

Ona je takođe odgovorila na pitanje da li ovo treba saopštiti partneru. Objasnila je da nije nužno, ali da ako želite, možete to da uradite - pažljivo i nežno. "Uvek želite da budete sigurni da se druga osoba ne oseća loše. Recite da ćete ponekad razmišljati o tome, jer to povećava vaše uzbuđenje", rekla je.

Da vas čujemo:

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)